Sisteme antidecubit, antiescare

Din nefericire, numeroase persoane sunt imobilizate la pat pentru mult timp sau chiar pentru intreaga viata, ceea ce inseamna ca le este necesar un confort suplimentar pe care o saltea antiescare il poate oferi. O persoana imobilizata la pat poate dezvolta dupa un anumit timp leziuni profunde ale pielii si ale tesuturilor invecinate cauzate de faptul ca aportul de sange intr-o anumita zona nu mai este optim. Aceste leziuni sunt numite ulcere de presiune sau escare de decubit. De regula, ulcerele de presiune nu afecteaza oamenii sanatosi, deoarece acestia se misca si astfel se evita exercitarea presiunii prelungite pe o anumita parte a corpului. Astfel, cea mai comuna cauza a escarelor de decubit este imobilizarea prelungita la pat.

Pentru tratamentul escarelor se utilizeaza de la medicamente clasice si pana la remedii naturiste, insa dat fiind faptul ca discutia implica persoane care nici macar nu se pot misca, in astfel de cazuri starea pacientului se poate doar ameliora. Din aceasta cauza, cel mai important este ca escarele sa se previna; la acest lucru contribuie cel mai mult salteaua pe care bolnavul sta asezat tot timpul – o saltea normala nu poate sa previna escarele, insa o saltea antiescara poate!
In ce fel face acest lucru? Forma saltelei se schimba in timp. Fiecare parte a saltelei se umfla si dezumfla pentru o mai buna distributie a greutatii corporale si pentru a se reduce presiunea in unele zone. Salteaua dispune de un motor silentios cu senzori cu ajutorul caruia presiunea se regleaza in mod automat.
Acest sistem antidecubit face un masaj delicat prin alternarea punctelor de contact cu pielea, care permite o mai buna circulatie a sangelui si o buna oxigenare a tesuturilor, prevenind astfel formarea escarelor.

Un alt tip de produs antidecubit este colacul pentru protectia prostatei. Datorita presiunii exercitate pe prostata, in timpul statului pe scaun mai mult de 2 ore consecutiv (la birou, in masina sau acasa), fluxul sangvin este mult incetinit lucru care duce la o ingustare a vaselor de sange, cu efecte negative asupra sanatatii. Colacul pentru protectia prostatei este conceput pentru a sustine greutatea corporala, astfel incat zona perineala si prostatica sa fie protejata de greutatea corporala.

Articole-Medicale.ro va ofera o gama completa de saltele antiescare si colace pentru protectia prostatei.

Grid View:
Precomanda
Quickview

Celula de schimb pentru LAD663

(0)
42,00 LEI

Celula de schimb pentru LAD663Usor de instalat, utilizat si intretinut...

Precomanda
Quickview

Colac cauciuc gonflabil rotund, 40 cm

(0)
61,00 LEI

Colac cauciuc gonflabil rotund, 40 cm- Colac gonflabil din cauciuc, folosit pentru a ajuta in situatii post operatorii, cazuri de leziuni sau hemoroizi.- Se utilizeaza pe scaune, scaune cu rotile, sau alte suprafete plane...

Precomanda
Quickview

Colac cauciuc gonflabil rotund, 42,5 cm

(0)
66,00 LEI

Colac cauciuc gonflabil rotund, 42,5 cm- Colac gonflabil din cauciuc, folosit pentru a ajuta in situatii post operatorii, cazuri de leziuni sau hemoroizi.- Se utilizeaza pe scaune, scaune cu rotile, sau alte suprafete plane...

Quickview

Colac cauciuc gonflabil rotund, 45 cm

(0)
69,00 LEI

Colac cauciuc gonflabil rotund- Colac gonflabil din cauciuc, folosit pentru a ajuta in situatii post operatorii, cazuri de leziuni sau hemoroizi.- Se utilizeaza pe scaune, scaune cu rotile, sau alte suprafete plane...

Quickview

Colac forma potcoava din spuma Memory

(0)
180,00 LEI

Colac forma potcoava din spuma Memory- Colac cu husa inclusa, realizat din spuma Memory.- Recomandat dupa operatii, in caz de escare, hemoroizi, si ca perna de sezut in calatoriile de lunga distanta.- Dimensiuni: 41 x 61 x 6,5 cm...

Quickview

Colac oval din spuma Memory

(0)
123,00 LEI

Colac oval din spuma Memory- Colac cu husa inclusa, realizat din spuma Memory.- Recomandat dupa operatii, in caz de escare, hemoroizi, si ca perna de sezut in calatoriile de lunga distanta.- Dimensiuni: 41 x 8 cm...

Quickview

Colac oval din spuma Memory 48 cm

(0)
142,00 LEI

Colac oval din spuma Memory 48 cm- Colac cu husa inclusa, realizat din spuma Memory.- Recomandat dupa operatii, in caz de escare, hemoroizi, si ca perna de sezut in calatoriile de lunga distanta.- Dimensiuni: 48 x 8 cm...

Quickview

Colac pentru protectie prostata din spuma Memory

(0)
145,00 LEI

Colac pentru protectie prostata din spuma Memory- Datorita presiunii exercitate pe prostata, in timpul statului pe scaun mai mult de 2 ore consecutiv (la birou, in masina sau acasa), fluxul sangvin este mult incetinit lucru care duce la o ingustare a vaselor de sange, cu efecte negative asupra sanatatii.- Este conceput pentru a sustine greutatea co..

Quickview

Colac rotund din spuma Memory

(0)
173,00 LEI

Colac rotund din spuma Memory- Colac cu husa inclusa, realizat din spuma Memory.- Recomandat dupa operatii, in caz de escare, hemoroizi, si ca perna de sezut in calatoriile de lunga distanta.- Dimensiuni: 44 x 8 cm...

Quickview

Perna ortopedica cu burete de memorie, vascoeslastica

(0)
119,00 LEI

Perna ortopedica cu burete de memorie, vascoeslasticaPerna ortopedica este realizata din burete de memorie, densa, viscoelastica, care se adapteaza perfect formei corpului, asigura un bun sprijin pentru vertebrele cervicale si previne durerea de dimineata a capului, a gatului si a umarului. Ajuta la prevenirea problemelor de la nivelul coloanei cer..

Precomanda
Quickview

Perna ortopedica pentru sezut, model M

(0)
149,00 LEI

Perna ortopedica pentru sezut, model MPerna ortopedica pentru sezut are un design ce se adapteaza diferitelor tipuri de scaune.Perna ortopedica pentru sezut  este constituita din doua straturi de spuma: un strat de spuma cu efect de memorie si un strat poliuretanic.O caracteristica importatnta este aceea ca optimizeaza foarte bine presiunea ca..

Quickview

Saltea anti-escare cu celule tubulare si compresor

(0)
700,00 LEI

Saltea anti-escare cu celule tubulare si compresorCARACTERISTICI GENERALE- Tip produs: Saltea medicala;- Utilizare: Interior;- Destinat pentru:-Recuperare;                              -Tratament;- Tip montare: De sine statator;- Material: non-toxic (PVC);- Inaltimea maxima ..

Quickview

Saltea antidecubit tip fagure

(0)
97,00 LEI

Saltea antidecubit tip fagure- Saltea antidecubit foarte confortabila, se poate fixa de pat cu ajutorul unor cleme.- Saltea antidecubit tip fagure, formata din 130 celule balon.- Realizata din PVC (EN-71) medical, rezistenta la intepaturi accidentale.- Grosimea materialului: 0,60 mm.- Salteaua este lavabila si foarte confortabila.- Contine kit pent..

Precomanda
Quickview

Saltea tip fagure antidecubit cu compresor

(0)
85,00 LEI

Saltea tip fagure antidecubit cu compresorSistem antidecubit ce realizeaza o alternare a punctelor de contact cu pielea, facand un masaj bland care permite o mai buna circulatie a sangelui si o buna oxigenare a tesuturilor, prevenind astfel formarea escarelor (leziunilor de decubit).Sistemul este silentios si economic, usor de instalat, utilizat si..

Precomanda
Quickview

Saltea tip fagure antiescare cu compresor

(0)
174,00 LEI

Saltea tip fagure antiescare cu compresorSaltea antiescare (antidecubit) - modelul KY-QJ-01 este un sistem activ compus dintr-o saltea pneumatica si o pompa (compresor) care introduce aerul alternativ in celulele saltelei. Salteaua antiescare are rol dublu, de preventie a aparitiei escarelor, iar in cazul aparitiei lor de ameliorare. Salteaua are 1..

Quickview

Sistem antidecubit compus din saltea tip fagure si pompa cu presiune ajustabila

(0)
352,00 LEI

Sistem antidecubit compus din saltea tip fagure si pompa cu presiune ajustabila- Sistem antidecubit cu mod alternativ.- La alternarea punctelor de contact cu pielea se face un masaj bland care permite o mai buna circulatie a sangelui si o buna oxigenare a tesuturilor, prevenind astfel formarea escarelor (leziunilor de decubit).- Usor de instalat, u..

Quickview

Sistem antidecubit compus din saltea tip fagure si pompa cu presiune reglabila

(0)
193,00 LEI

Sistem antidecubit compus din saltea tip fagure si pompa cu presiune reglabila- Acest sistem antidecubit face un masaj delicat prin alternarea punctelor de contact cu pielea, care permite o mai buna circulatie a sangelui si o buna oxigenare a tesuturilor, prevenind astfel formarea escarelor (leziunilor de decubit).- Sistemul este silentios, usor de..

Quickview

Sistem antidecubit cu ciclu alternativ DOMUS 2

(0)
787,00 LEI

Sistem antidecubit cu ciclu alternativ DOMUS 2- Sistem antidecubit compus din saltea cu celule interschimbabile si compresor cu presiune reglabila.- La alternarea punctelor de contact cu pielea se face un masaj bland care permite o mai buna circulatie a sangelui si o buna oxigenare a tesuturilor, prevenind astfel formarea escarelor de stadiul II (l..

Afişare 1 - 18 din 18 (1 pagini)